Ons aanbod

Peuterdans

Voor ouder en kind: vanaf eerste stapjes tot 3 jaar Een gezellige ochtend met je peuter beleven, kan vanaf nu elke zaterdag bij RDF. De peuters gaan samen met mama of papa op ontdekking in de danswereld vol magische momenten. Rollen, rennen, springen, beweging van alle soort komt hier aan bod. Maar ook dans, muziek, expressie, spel, ritme en vele knuffelmomenten vullen deze lessen.

Instructies kledij: sportieve kledij en blote voeten

Docente: Anja

Uur: Zaterdag, 09u00 - 09u45

Uitbreidingsuur: Zaterdag, 10u00 - 10u45

* Let op! Wil je graag inschrijven voor deze les? Beide partners van het deelnemende duo dienen afzonderlijk ingeschreven te worden, waarbij je telkens in de opmerkingen een vermelding maakt van de partner, waarmee je deze les zou willen volgen.

Kleuterdans

Kleuterdans biedt een eerste kennismaking met dans voor kleuters (vanaf 3 jaar). Aan de hand van leuke dansjes en spelletjes leren ze de capaciteiten en bewegingsmogelijkheden van hun lichaam kennen. De nadruk ligt vooral op beweging en het plezier hiervan ervaren.

Docente kleuterdans A & B: Elise
Docente kleuterdans C: Bieke

Uur kleuterdans A: zaterdag, 10u15 - 11u15
Uur kleuterdans B: zaterdag, 11u15 - 12u15
Uur kleuterdans C: zaterdag, 09u15 - 10u15

Kleuterballet

In de lessen kleuterballet toveren we de danseresjes om in ballerina's. Stretchen, lichaamshouding, techniek en expressie worden aangeleerd op klassieke en hedendaagse muziek. Het is de perfecte start voor kleutertjes vanaf drie jaar, die zich verder willen ontwikkelen binnen de klassieke afdeling van RoBa’s dancefactory.

Instructies balletkledij: zie onze praktische info!

Docente: Anja

Kleuterballet AB (1e & 2e kleuterklas): maandag, 17u00 - 18u00
Kleuterballet C (3e kleuterklas): donderdag, 17u00-18u00

Ballet Kids

In deze balletles leren de kinderen balletoefeningen aan en het begin van barre-oefeningen. Verschillende danspunten komen afwisselend aan bod: lichaamshouding, techniek, expressie en expressief bewegen, ritmische oefeningen, lenigheid, spierkracht en uitvoeren van choreografie.

Ballet kids 1-2 zijn de kinderen van het 1e en 2e leerjaar. Ballet kids 3-4-5-6 zijn de kinderen van het 3e tot en met 6e leerjaar.

Instructies balletkledij: zie onze praktische info!

Docente: Anja

Ballet Kids 1-2: donderdag, 18u00 - 19u00
Ballet Kids 3-4-5-6: maandag, 18u00 - 19u00

Urban Kids

Voor alle kids met voetjes, die niet kunnen stilzitten en die steeds staan te springen en zingen op de nieuwste liedjes. Tijdens de lessen van Urban Kids 1 en 2 wordt kinderdans gegeven met de nadruk op ritme, techniek en lenigheid. Vanaf Urban Kids 3 en 4 wordt dit gecombineerd met basispassen uit streetdance. De dansers, die les volgen bij Urban Kids 5 en 6, zullen ten slotte kennis maken met verschillende urban dansstijlen als voorbereiding op de danslessen voor juniors (1e tot 3e middelbaar).

Om een goede basis als danser te kunnen garanderen, volgen de docenten van de Urban Kids groepen een lesplan, waarbij iedere groep een aantal competenties werd gegeven. Het is de taak van de Urban Kids docenten om ervoor te zorgen dat hun dansers zich deze competenties eigen hebben gemaakt tegen het einde van het dansjaar, zodat zij klaar zijn voor de volgende Urban Kids groep.

Dansers uit het eerste leerjaar zijn welkom in Urban Kids 1; dansers uit het tweede leerjaar zijn welkom in Urban Kids 2;… dansers uit het zesde leerjaar zijn welkom in Urban Kids 6.

Docenten Kids 1 en 2 : Lieselotte en Tessa
Docente Kids 3 en 5: Naomi
Docente Kids 4 en 6: Jessica

Uur Urban Kids 1: zaterdag, 11u00 - 12u00
Uur Urban Kids 2: zaterdag, 11u00 - 12u00
Uur Urban Kids 3: donderdag, 17u00 - 18u00
Uur Urban Kids 4: woensdag, 15u00 - 16u00
Uur Urban Kids 5: donderdag, 18u00 - 19u00
Uur Urban Kids 6: woensdag, 16u00 - 17u00

Kids Showdance

Kids Showdance is een aanvullend uur voor diegenen bij wie dansen echt in het bloed zit. Deze lessen kunnen enkel gevolgd worden door de dansers, die ook reeds les volgen bij een Urban of Ballet kids-les. Tijdens dit uurtje wordt een brede waaier aan dansstijlen aangeleerd met nadruk op het showelement. Hier wordt een hoge inzet en motivatie van de dansers verwacht.

Docenten: Lieselotte en Tessa

Uur: zaterdag, 10u00 - 11u00

Breakdance

Breakdance is een spectaculaire dansvorm met invloeden van onder meer salsa, housedance en gevechtssporten. In de lessen zal gewerkt worden aan foundation, creativiteit en techniek. Dansers vanaf 7 jaar zijn welkom in deze les.

Indien je nog nooit breakdance hebt gevolgd bij RDF, zal je starten in de beginnersgroep. De docent zal dan op basis van je ervaring bepalen of je al dan niet door mag schuiven naar de gevorderdengroep. Heb je reeds les gevolgd in deze stijl bij RDF, start je in je groep van vorig dansseizoen. Ook in dit geval is het de docent, die beslist of je over kan stappen naar de volgende groep.

Docent: Yanik

Uur Breakdance Foundation: zaterdag, 12u30 - 13u30
Uur Breakdance Next Level: zaterdag, 13u30 - 14u30

Junior Streetdance

De lessen Junior Streetdance zijn voornamelijk streetdance gericht, maar je zal er ook kennis maken met enkele andere urban dance stijlen. Deze les staat open voor alle dansers van het eerste, tweede en derde middelbaar

Docente: Tessa & Elise

Uur Junior Streetdance: maandag, 20u00 - 21u00
Uitbreidingsuur: maandag, 19u00 - 20u00

* Voor meer uitleg aangaande het uitbreidingsuur en de indeling van de groepen: zie praktische info

Teens Streetdance

Dansers vanaf het vierde middelbaar kunnen terecht bij Junior Streetdance. Tijdens deze lessen zal er voornamelijk streetdance gegeven worden, aangevuld met enkele andere urban dance stijlen. Het is een leuke mix van actuele danstrends.

Docente: Kim V

Uur: maandag, 20u00 - 21u00  

 

Junior Urban

Tijdens de Junior Urban lessen zal een mix van verschillende urban dance stijlen gegeven worden, zoals streetdance, ragga, house en experimental. Alle dansers van het eerste, tweede en derde middelbaar zijn welkom in deze lessen.

Docente: Melissa

Uur Junior Urban: dinsdag, 19u00 - 20u00

 

Teens Urban

Dansers vanaf het vierde middelbaar, die voor Teens Urban kiezen, zullen onder meer les krijgen in streetdance en house. Bovendien zal je tijdens deze lessen ook kennismaken met popping.

Docente: Melissa

Uur: dinsdag, 20u00 - 21u00

Hedendaags

In deze les mag je een combinatie verwachten van klassieke dans en hedendaagse dans met een vleugje jazz dans. Er zal voornamelijk gewerkt worden op techniek en lichaamshouding, wat erg belangrijk is in deze dansstijl. De les zal bestaan uit kleine combinatie-oefeningen, maar ook wordt er een dans aangeleerd.

Dansers vanaf het eerste middelbaar kunnen Hedendaags volgen.

Docente: Daisy

Uur Hedendaags: woensdag, 18u30 - 19u30

G-kids & G-teens

"Iedereen kan dansen" is een motto, dat hoog in het vaandel wordt gedragen door RoBa’s dancefactory. Zo kunnen ook kinderen met een beperking bij ons terecht. Voor hen is het soms wat moeilijker om met hun leeftijdsgenoten mee te kunnen tijdens het beoefenen van hobby’s. Bij RoBa krijgen deze kinderen echter ook hun plaats: dansexpressie op maat van kinderen met een mentale handicap. De inhoud van de lessen wordt afgestemd op de talenten en interesses van de kinderen.

Bij het inschrijven voor de G-kids geef je duidelijk een omschrijving van de beperking van het kind op het inschrijvingsblad bij de medische gegevens. Onze docente Vicky zal dan contact opnemen voor een kennismakingsgesprek om na te gaan of het kind in aanmerking komt voor de G-Kids. Op deze manier kan Vicky kennis maken met de dansers en kunnen de groepen zodanig samengesteld worden, dat de kinderen er zich zeker thuis voelen.

Docente: Vicky

G-kids (5-12 jaar): zondag, 11u00 - 12u00
G-teens (vanaf 13 jaar): zondag, 12u00 - 13u00

Twenties Showdance

Twenties showdance is een dansgroep, speciaal opgericht voor dansers vanaf 18 jaar, die toch nog graag op niveau willen dansen samen met hun leeftijdsgenoten. Tijdens deze lessen wordt een grote variatie aan stijlen aangeboden, zoals streetdance, ragga en showdance.

Docenten: Elise en Lieselotte

Uur: maandag, 19u30 - 20u30

Danscocktail

Danscocktail is een danscursus voor volwassenen (20-plussers) die de dansvormen, populair bij de jongeren, ook willen beheersen. Kort samengevat: streetdance en showdance op maat van volwassenen, een gezonde ontspanning en de ideale manier om in conditie te blijven.

Docente: Lieselotte

Uur: woensdag, 20u30 - 21u30

New Line Dance

Lijndansen is een moderne vorm van countrydansen, maar dan op hedendaagse muziek. Tijdens deze lessen spelen ouderdom of geslacht geen enkele rol. Iedereen is hier welkom en kan het leren. Men heeft geen partner nodig om te dansen en je wordt er lenig en fit van.

Docente: Wendy

Uur: woensdag, 20u30 - 21u30

Koppeldans

Op zoek naar een leuke manier om met je partner aan sport te doen en samen iets nieuws te leren? Dan ben je in onze lessenreeks Koppeldans op de juiste plaats. De koppeldans zal in 2 reeksen van 15 lessen gegeven worden. Nog geen ervaring? Geen probleem, wij starten bij het begin en leren elke les een nieuwe figuur.

Docent: Walter

Discoswing: vrijdag, 19u30 - 20u30

Jive: vrijdag, 20u30 - 21u30

* Let op! Wil je graag inschrijven voor deze les? Beide partners van het deelnemende duo dienen afzonderlijk ingeschreven te worden, waarbij je telkens in de opmerkingen een vermelding maakt van de partner, waarmee je deze les zou willen volgen.

Aerodance

Elke les Aerodance is anders dan de vorige: bootcamp-oefeningen, minuut-oefeningen, outdoor training, interval training, aerobic bewegingen, …. Ben jij op zoek naar een gezonde mix van cardio en krachttraining? Dan zit je in deze les op de juiste plaats.

Docente: Lieselotte

Uur: zaterdag, 09u00 - 10u00

Bodyfit

Bodyfit is een lessenreeks voor volwassenen, die op een leuke manier aan hun conditie willen werken. Tijdens het eerste deel van de les zal de nadruk op uithouding gelegd worden. Door middel van aerobic oefeningen en dans word je iedere week op conditioneel vlak uitgedaagd. De tweede helft van de les zal dan weer gevuld worden met spierversterkende oefeningen voor het ganse lichaam.

Conditielessen voor volwassenen

Docente: Elien

Uur: woensdag, 19u30 - 20u30

Dance and shape

Dance and shape is de perfecte manier om in vorm te komen en je 'inner star' te laten stralen, zelfs als je al wat danservaring hebt.
Je danst op populaire hits die hoog in de hitlijsten staan, klanken die te horen zijn in de meest trendy discotheken over de hele wereld, de beste classics die middels een remix in een nieuw jasje zijn gestoken en natuurlijk de meest swingende latin beats. Dit maakt Dance and shape tot een workout, die ultrafun en gezellig is.

Conditielessen voor volwassenen

Docente: Rietje

Uur: dinsdag, 19u00 - 20u00

HIIT

High intensity interval training of HIIT is een intensieve intervaltraining in groepsverband, waarbij je conditie en kracht uitgedaagd worden door middel van een combinatie van aerobics oefeningen en krachttraining. Het uitgangspunt van deze les is de eenvoud. Deze les is uiterst geschikt voor vrouwen EN MANNEN.

HIIT is voor volwassenen

Docente: Rietje

Uur: dinsdag, 20u - 21u00

Junior Work-Out

Voor dansers vanaf het 1e middelbaar, die op een leuke manier aan hun conditie willen werken. De lessen bestaan uit een combinatie van cardio en krachttraining. Samen grenzen verleggen en plezier beleven staan centraal!

Docente: Lieselotte

Uur: woensdag, 19u30 - 20u30