Ons aanbod

Kleuterballet

In de lessen kleuterballet toveren we de danseresjes om in ballerina's. Stretchen, lichaamshouding, techniek en expressie worden aangeleerd op klassieke en hedendaagse muziek. Het is de perfecte start voor kleutertjes vanaf drie jaar, die zich verder willen ontwikkelen binnen de klassieke afdeling van RoBa’s dancefactory.

Algemene balletinstructies qua kledij volgen later

Docente: Anja Christens
Assistente: Esther en Marie Vander Borght

Kleuterballet AB (1e & 2e kleuterklas): woensdag, 17u00 - 18u00
Kleuterballet C (3e kleuterklass): Donderdag, 16u45-17u45

Ballet Kids 1, 2 & 3

In deze balletles leren de kinderen balletoefeningen aan en het begin van barre-oefeningen. Verschillende danspunten komen afwisselend aan bod: lichaamshouding, techniek, expressie en expressief bewegen, ritmische oefeningen, lenigheid, spierkracht en uitvoeren van choreografie.

Algemene balletinstructies qua kledij volgen later

Docente: Anja Christens

Uur: donderdag, 17u45 - 18u45

Danslabo

Danslabo biedt een eerste kennismaking met dans voor kleuters (vanaf 3 jaar). Aan de hand van leuke dansjes en spelletjes leren ze de capaciteiten en bewegingsmogelijkheden van hun lichaam kennen. De nadruk ligt vooral op beweging en het plezier hiervan ervaren.

Docente: Elise Bodaer
Assistenten: Gwen Willems, Bieke Peeters en Marie Vander Borght

Uur Danslabo A: zaterdag, 09u15 - 10u15
Uur Danslabo B: zaterdag, 10u15 - 11u15
Uur Danslabo C: zaterdag, 11u15 - 12u15

Urban Kids

Voor alle kids met voetjes, die niet kunnen stilzitten en die steeds staan te springen en zingen op de nieuwste liedjes. Tijdens de lessen van Urban Kids 1 en 2 wordt kinderdans gegeven met de nadruk op ritme, techniek en lenigheid. Vanaf Urban Kids 3 en 4 wordt dit gecombineerd met basispassen uit streetdance. De dansers, die les volgen bij Urban Kids 5 en 6, zullen ten slotte kennis maken met verschillende urban dansstijlen als voorbereiding op de danslessen voor juniors (1e tot 3e middelbaar).

Om een goede basis als danser te kunnen garanderen, volgen de docenten van de Urban Kids groepen een lesplan, waarbij iedere groep een aantal competenties werd gegeven. Het is de taak van de Urban Kids docenten om ervoor te zorgen dat hun dansers zich deze competenties eigen hebben gemaakt tegen het einde van het dansjaar, zodat zij klaar zijn voor de volgende Urban Kids groep.

Dansers uit het eerste leerjaar zijn welkom in Urban Kids 1; dansers uit het tweede leerjaar zijn welkom in Urban Kids 2; …; dansers uit het zesde leerjaar zijn welkom in Urban Kids 6.

Docenten Kids 1: Lieselotte Brems en Tessa Lavigne
Docente Kids 2: Elien Mantels
Docente Kids 3 en 5: Naomi Busselen
Docente Kids 4 en 6: Jessica Lavigne

Uur Urban Kids 1: zaterdag, 10u00 - 11u00
Uur Urban Kids 2: zaterdag, 12u00 - 13u00
Uur Urban Kids 3: woensdag, 18u15 - 19u15
Uur Urban Kids 4: woensdag, 15u30 - 16u30
Uur Urban Kids 5A: donderdag, 18u15 - 19u15
Uur Urban Kids 5B: donderdag, 19u15 - 20u15
Uur Urban Kids 6: woensdag, 16u30 - 17u30

Kids Showdance

Kids Showdance is een aanvullend uur voor diegenen bij wie dansen echt in het bloed zit. Deze lessen kunnen enkel gevolgd worden door de dansers, die ook reeds les volgen bij Urban kids 4, 5 of 6. Tijdens dit uurtje wordt een brede waaier aan dansstijlen aangeleerd met nadruk op het showelement. Hier wordt een hoge inzet en motivatie van de dansers verwacht.

Docenten: Lieselotte Brems en Tessa Lavigne

Uur: zaterdag, 11u00 - 12u00

Breakdance

Breakdance is een spectaculaire dansvorm met invloeden van onder meer salsa, housedance en gevechtssporten. In de lessen zal gewerkt worden aan foundation, creativiteit en techniek. Dansers vanaf 7 jaar zijn welkom in deze les.

Indien je nog nooit breakdance hebt gevolgd bij RDF, zal je starten in de beginnersgroep. De docent zal dan op basis van je ervaring bepalen of je al dan niet door mag schuiven naar de gevorderdengroep. Heb je reeds les gevolgd in deze stijl bij RDF, start je in je groep van vorig dansseizoen. Ook in dit geval is het de docent, die beslist of je over kan stappen naar de volgende groep.

Docent: Yanik De Wolf

Uur Breakdance A: zaterdag, 14u00 - 15u00
Uur Breakdance B: zaterdag, 15u00 - 16u00

Junior Streetdance

De lessen Junior Streetdance zijn voornamelijk streetdance gericht, maar je zal er ook kennis maken met enkele andere urban dance stijlen. Deze les staat open voor alle dansers van het eerste, tweede en derde middelbaar

Docente: Luana
Docente uitbreidingsuur: Tessa

Uur: maandag, 19u00 - 20u00
Uitbreidingsuur*: maandag, 18u00 - 19u00

* Voor meer uitleg aangaande het uitbreidingsuur en de indeling van de groepen: zie praktische info

Teens Streetdance

Dansers vanaf het vierde middelbaar kunnen terecht bij Junior Streetdance. Tijdens deze lessen zal er voornamelijk streetdance gegeven worden, aangevuld met enkele andere urban dance stijlen. Het is een leuke mix van actuele danstrends.

Docente: Luana

Uur: maandag, 20u00 - 21u00
Uitbreidingsuur*: maandag, 21u00 - 22u00

* Voor meer uitleg aangaande het uitbreidingsuur en de indeling van de groepen: zie praktische info

Junior Urban

Tijdens de Junior Urban lessen zal een mix van verschillende urban dance stijlen gegeven worden, zoals streetdance, ragga, house en experimental. Alle dansers van het eerste, tweede en derde middelbaar zijn welkom in deze lessen.

Docente: Melissa

Uur: dinsdag, 20u00 - 21u00
Uitbreidingsuur*: dinsdag, 21u00 - 22u00

* Voor meer uitleg aangaande het uitbreidingsuur en de indeling van de groepen: zie praktische info

Teens Urban

Dansers vanaf het vierde middelbaar, die voor Teens Urban kiezen, zullen onder meer les krijgen in streetdance en house. Bovendien zal je tijdens deze lessen ook kennismaken met popping.

Docente: Melissa

Uur: vrijdag, 20u00 - 21u00
Uitbreidingsuur*: vrijdag, 21u00 - 22u00

* Voor meer uitleg aangaande het uitbreidingsuur en de indeling van de groepen: zie praktische info

Hedendaags

In deze les mag je een combinatie verwachten van klassieke dans en hedendaagse dans met een vleugje jazz dans. Er zal voornamelijk gewerkt worden op techniek en lichaamshouding, wat erg belangrijk is in deze dansstijl. De les zal bestaan uit kleine combinatie-oefeningen, maar ook wordt er een dans aangeleerd.

Dansers vanaf het eerste middelbaar kunnen Hedendaags volgen. Tijdens de eerste dansles van het seizoen zal de groep ingedeeld worden in een beginnersgroep en een gevorderdengroep. Op die manier kan elke danser les krijgen op het gepaste niveau en voldoende uitdaging ervaren tijdens de lessen.

Docente: Daisy

Uur Hedendaags A: maandag, 20u00 - 21u00
Uur Hedendaags B: maandag, 19u00 - 20u00

Ballet Techniek

Er wordt adhv simpele (barre-à-terre) oefeningen gewerkt naar een klassieke balletles toe, gebaseerd op het Russische Vaganova-systeem. In de les ontwikkel je de juiste placering van het lichaam, uitdraai, het strekken van benen en voeten, lenigheid, balans, sprongkracht en draaitechniek.
Voor de eerste lessen is het aangeraden om een matje mee te nemen voor de barre à terre oefeningen.

Docente: Daisy

Uur: maandag, 18u00 - 19u00

G-Kids

"Iedereen kan dansen" is een motto, dat hoog in het vaandel wordt gedragen door RoBa’s dancefactory. Zo kunnen ook kinderen met een beperking bij ons terecht. Voor hen is het soms wat moeilijker om met hun leeftijdsgenoten mee te kunnen tijdens het beoefenen van hobby’s. Bij RoBa krijgen deze kinderen echter ook hun plaats: dansexpressie op maat van kinderen met een mentale handicap. De inhoud van de lessen wordt afgestemd op de talenten en interesses van de kinderen.

Bij het inschrijven voor de G-kids geef je duidelijk een omschrijving van de beperking van het kind op het inschrijvingsblad bij de medische gegevens. Onze docente Vicky zal dan contact opnemen voor een kennismakingsgesprek om na te gaan of het kind in aanmerking komt voor de G-Kids. Op deze manier kan Vicky kennis maken met de dansers en kunnen de groepen zodanig samengesteld worden, dat de kinderen er zich zeker thuis voelen.

Docente: Vicky Feytons

G-Kids A: zondag, 10u30 - 11u30
G-Kids B: zondag, 11u30 - 12u30

Twenties Showdance

Twenties showdance is een dansgroep, speciaal opgericht voor dansers vanaf 18 jaar, die toch nog graag op niveau willen dansen samen met hun leeftijdsgenoten. Tijdens deze lessen wordt een grote variatie aan stijlen aangeboden, zoals streetdance, ragga en showdance.

Docenten: Elise Bodaer en Lieselotte Brems

Uur: vrijdag, 19u30 - 20u30

Danscocktail

Danscocktail is een danscursus voor volwassenen (20-plussers) die de dansvormen, populair bij de jongeren, ook willen beheersen. Kort samengevat: streetdance en showdance op maat van volwassenen, een gezonde ontspanning en de ideale manier om in conditie te blijven.

Docente: Lieselotte Brems

Uur: woensdag, 20u30 - 21u30

New Line Dance

Lijndansen is een moderne vorm van countrydansen, maar dan op hedendaagse muziek. Tijdens deze lessen spelen ouderdom of geslacht geen enkele rol. Iedereen is hier welkom en kan het leren. Men heeft geen partner nodig om te dansen en je wordt er lenig en fit van.

Docente: Wendy Bervoets

Uur: woensdag, 20u30 - 21u30
Locatie: Sporthal De Koekoek in Halen

Dance and shape

Dance and shape is de perfecte manier om in vorm te komen en je 'inner star' te laten stralen, zelfs als je al wat danservaring hebt.
Je danst op populaire hits die hoog in de hitlijsten staan, klanken die te horen zijn in de meest trendy discotheken over de hele wereld, de beste classics die middels een remix in een nieuw jasje zijn gestoken en natuurlijk de meest swingende latin beats. Dit maakt Dance and shape tot een workout, die ultrafun en gezellig is.

Conditielessen voor volwassenen

Docente: Rietje

Uur: dinsdag, 19u30 - 20u30

HIIT

High intensity interval training of HIIT is een intensieve intervaltraining in groepsverband, waarbij je conditie en kracht uitgedaagd worden door middel van een combinatie van aerobics oefeningen en krachttraining. Het uitgangspunt van deze les is de eenvoud. Deze les is uiterst geschikt voor vrouwen EN MANNEN.

Conditielessen voor volwassenen

Docente: Rietje

Uur: dinsdag, 20u30 - 21u30

Bodyfit

Bodyfit is een lessenreeks voor volwassenen, die op een leuke manier aan hun conditie willen werken. Tijdens het eerste deel van de les zal de nadruk op uithouding gelegd worden. Door middel van aerobic oefeningen en dans word je iedere week op conditioneel vlak uitgedaagd. De tweede helft van de les zal dan weer gevuld worden met spierversterkende oefeningen voor het ganse lichaam.

Conditielessen voor volwassenen

Docente: Elien

Uur: donderdag, 20u00 - 21u00

Aerodance

Aerodance bestaat uit een mix van BBB-verstevigingsoefeningen en dansbewegingen om je conditie op te bouwen en op peil te houden. De afwerking van je danspasjes is niet belangrijk, wel je uithoudingsvermogen en vooral het plezier, dat je eraan beleeft. Het dansniveau is niet al te hoog, zodat het ideaal is voor de beginnende danser. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom om tijdens dit uur aan je conditie te werken.

Docente: Lieselotte Brems

Uur: zaterdag, 09u00 - 10u00

Yoga

(Hatha)Yoga betekent “verbinden”. Door het doen van yogaoefeningen, breng je evenwicht in lichaam en geest. Lichaamshoudingen, asana’s genoemd, geven een sterk, energetisch en soepel lichaam. Gewrichten worden soepeler, spieren sterker en het lichaam wordt gereinigd. Er is een positieve uitwerking op de organen. De levensenergie “prana” wordt naar alle plaatsen in het lichaam gestuurd. Ademhalingstechnieken, pranayama, geven verdieping en brengen rust.

Yoga is bewegen met volle aandacht, waarbij je leert “na te voelen” wat er lichamelijk, geestelijk en met de adem gebeurt. Er ontstaat een innerlijke rust die het vermogen schept spanningen bewust onder ogen te zien en problemen aan te pakken. Iedereen is welkom, jong en oud, dames en heren; yoga is een persoonlijke ervaringsweg en prestatie komt er niet aan te pas.

Docente: Michelle Treunen

Uur: woensdag, 19u00 - 20u15
Locatie: Sporthal De Kambergen in Zelem